Ka noored jalgratturid peavad tundma seadust

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide politseijaoskonna noorsoopolitseinikud Malle Hermanson (vasakul) ja Kadri Toom selgitavad igal kevadel nii lasteaedades kui ka koolides jalgrattasõidu põhitõdesid. Sellele vaatamata eksivad lapsed reeglite vastu ikka ja jälle.
Paide politseijaoskonna noorsoopolitseinikud Malle Hermanson (vasakul) ja Kadri Toom selgitavad igal kevadel nii lasteaedades kui ka koolides jalgrattasõidu põhitõdesid. Sellele vaatamata eksivad lapsed reeglite vastu ikka ja jälle. Foto: Kertu Viilup

Jalgrattaga sõitma õpivad lapsed enamasti suurema vaevata. Sõita koduõues või platsil on lihtsamast lihtsam, kuid raskused ja ohud ilmnevad siis, kui minna liiklusse. Paide politseijaoskonna noorsoopolitseinik Kadri Toom tuletab enne suve meelde ohutu jalgrattasõidu põhitõed.

Mida peab laps teadma enne jalgrattaga liiklusse minekut?

Liikluses peab laps tähele panema kaasliiklejaid, liiklusmärke, oskama kuulata ja vaadata ümbritsevat. Jalgrattur peab tundma ennast ja oma ratast ning hindama õigesti oma teadmisi, võimeid ja hetkeseisundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles