Türi valla talu pakub mahetooteid üle Eesti

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma abikaasa alluvuses töötav Egle Rõõmusaar on rahul nii töö kui ka ülemusega, ainult palk võiks ju suurem olla, aga selle nimel nad koos tööd teevadki.
Oma abikaasa alluvuses töötav Egle Rõõmusaar on rahul nii töö kui ka ülemusega, ainult palk võiks ju suurem olla, aga selle nimel nad koos tööd teevadki. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui Märtin Rõõmusaar poisikesena vanaisa kannul talumajapidamises ringi tatsas, kutsusid teised teda juba siis noorperemeheks, kuid tema õppis hoopis päästjaks ja varustab Raismikuoja talu peremehena suuremat osa Eestist maheda jahu, helveste ja mannaga.

«See oli üheksakümnendate algul, kui ma siin koos vanaisa Jüriga ringi tatsasin, olin nelja-viieaastane,» meenutab Märtin Rõõmusaar Raismikuoja õuel. «Vanaisa alustas siis koos oma poja Maidu ehk minu onuga siin talu ülesehitamist ja põlluharimist. Olin kõige selle juures küll abis, kuid hing ihkas päästeametnikuks.»

Pärast Vändras põhikooli lõpetamist läkski Märtin Väike-Maarja päästekolledžisse õppima ja sealt Pärnusse töölegi. Et Märtin abistas vanaisa arvutitöös ja raamatupidamisega, siis nähti just temas vanaisa tervise halvenedes talumajapidamise juhtimise ülevõtjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles