Priit Loog «Tõe ja õiguse» filmist: olen põnevil, et saan seda teha

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Loog Vargamäe Andrese ja Maiken Schmidt tema naise Krõõdana on «Tõe ja õiguse» võtetel juba kokku mänginud nii hobuse, lehma kui ka põrsastega.
Priit Loog Vargamäe Andrese ja Maiken Schmidt tema naise Krõõdana on «Tõe ja õiguse» võtetel juba kokku mänginud nii hobuse, lehma kui ka põrsastega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhuks vaat et põnevaima töö, eestlaste kultusteose «Tõe ja õiguse» filmimise on ette võtnud noor režissöör Tanel Toom.

Tema tahtmist mööda vormib ennast ausaks ja töökaks Andreseks Pärnu Endla teatri näitleja Priit Loog, kes armus filmi Vargamäesse kohe, kui oma tegelase kodu, Eespere talu esimest korda nägi. «Ma ei tea, kas see on nii, aga mulle tundub, et inimesed kipuvad idüllilist maakodu tihtilugu ette kujutama sillerdava mere äärde. Ent seal näed sa üle lageda igas ilmakaares künkaid, põlde ja metsa – see on vapustavalt kena,» lausus ta.

Küsimuse peale, kas võtetel on juba midagi ootamatut ette tulnud, jäi Loog korraks mõttesse ja vastas siis, et loomad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles