Perepäeval võtsid lapsed võimu

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pühapäeval oli Paides juba kuuendat aastat tavaks kujunenud perepäev «Laps vajab perekonda», mil linnas läks võim paariks tunniks laste kätte.

Perepäeva tõttu omandas kesklinn, aga ennekõike kultuurikeskuse ümbrus sootuks uue ilme: Lembitu pargis olid üleval batuutid, parklas olid koha sisse võtnud tegevusalad ja -telgid ning mis peamine – peatänav läks osaliselt autodele lukku, sinna rulliti maha vaibad ja neile puistati mängimiseks mänguasju.

Lapse huvikaitse koja võrgustiku esindaja ja MTÜ Igale Lapsele Pere eestvedaja Jane Snaith ütles, et nende soov oli võimaldada  perepäevaga Eestimaa südames peredele võtta aeg pingevabalt, et veeta koos tore päev ilma oluliste lisakuludeta. «Samas tahtsime jonnaka järjekindlusega hoida üleval olulist sõnumit: lapse elu ja parima arengu alustala on lähisuhe, kiindumus ja perekonna tunnetamine enda kõrval,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles