Jalgrattamuuseumi asutaja pälvis teenetemedali

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Praust.
Valdo Praust. Foto: Ants Leppoja /Järva maavalitsus

Maavanem Alo Aasma autasustas Eesti jalgrattamuuseumi asutajat ja juhti Valdo Prausti Järvamaa teenetemedaliga. Valdo Praust pälvis kõrge tunnustuse südamega tehtud töö eest jalgrattaajaloo jäädvustamisel ja seoses jalgratta 200. aastapäevaga.

Maavanem Alo Aasma ütles, et Valdo Praust on üks uskumatu mees ja kõik, kes pole jalgrattamuuseumi sattunud või käinud tema ajaloo või vanade plaatide mängimise üritustel, on lihtsalt paljust ilma jäänud. «Valdol on hämmastav, tuhandetesse eksemplaridesse ulatuv kogu vanu, pea sajandivanuseid šellakplaate, sadu jalgrattaid ja omaloodud muuseum. Ta teab käänaku ja vana soosaare täpsusega sadade kilomeetrite ulatuses ning mitmeid sadu aastaid vana teedevõrku, teab meeletult palju Eesti mõisatest ning on rajanud seda käsitleva mõisaportaali mois.ee,» loetles Aasma erinevaid asju, millega teenekas mees on silma paistnud.

Lisaks on ta Eestis üks tuntumaid küberturvalisuse eksperte ning aitas luua ID-kaardi turvalisuspoliitikat. „Nii et soovitan siiralt ja soojalt kõigil võtta sel suvel tee Eesti jalgrattamuuseumi ette ja kõike seda ka ise kogeda,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles