Abi vajavad lapsed saavad trennivõimaluse

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liblikaga kohupiimakreemide maksumusest läheb üks sent laste sporditoetuse fondi.
Liblikaga kohupiimakreemide maksumusest läheb üks sent laste sporditoetuse fondi. Foto: Valio Eesti

Valio ja lastekaitse liit käivitavad taas laste spordiharrastuste toetuseks heategevusprogrammi, kutsudes märkama noori sporditalente, kes vajavad harrastusega tegelemiseks toetust.

Valio turundus- ja tootearendusdirektor Krista Kalbin ütles, et kavand kannab nime «Liblikaefekt», sest just liblikas on ettevõtmise sümbol. Ta märkis, et eelmisel aastal sai programmi toel trenni minna 43 last. «Et meie seas oleks võimalikult vähe neid lapsi, kelle jaoks on spordiga tegelemine rahalistel põhjustel kättesaamatu, otsustasime projekti ette võtta ka sel aastal,” põhjendas ta.

Selleks et algatus aitaks võimalikult paljudel lastel spordiga tegeleda, annetab Valio ka sel aastal iga Alma 150grammise liblikaga kampaaniamärgisega kohupiimakreemi müügitulust ühe sendi sporditoetuse fondi. «Nagu projekti nimigi ütleb, teeb iga maiasmokk oma ostuga tillukese heateo, millest sünnib kellelegi palju head. Kui eelmisel aastal kogunes heategevusfondi üle 9000 euro, siis loodame sel aastal kõigi kohupiimakreemi­sõprade abil fondi mahtu vähemalt kahekordistada,” ütles Kalbin.

Eelmisel aastal kandideeris spordistipendiumile ligi 300 spordihuvilist last. Kõige rohkem taotlusi laekus jalgpalli, tantsimise ja ujumise harrastajatelt.

Kalbin peab oluliseks, et sportlikku eluviisi juurutataks juba noores eas. “Lapseeas luuakse alusväärtused selleks, et inimene väärtustaks ka täiskasvanuna sporti ja oma tervise eest hoolitsemist,” lausus ta.

Heategevuskampaania eesmärk on toetada ennekõike neid peresid, kellel puudub oma lastele treeningute võimaldamiseks raha.

Lastekaitse liidu projektijuht Helen Karu ütles, et kõige olulisem on, et igal lapsel oleks võimalus soovi korral tegeleda spordiga. «Sportimise kasu on hoopis laiem tervise tugevdamisest ja liikuja meeleolu tõstmisest," märkis ta.

"Trennis käimine aitab leida kaaslasi, kellega koos tegutsemine arendab lisaks kehale ja vaimule ka lapse eluks vajalikke sotsiaalseid oskusi. Valio poolt ellu kutsutud kampaania annab suurepärase võimaluse toetada lapsi, kellel veel ei ole olnud võimalust huvitegevuses osaleda või kes vajavad selleks lisatoetust. Samas just see väike tugi võib sillutada tee suurtele tulevikutähtedele," ütles Karu.

Liblikaefekti sporditoetusele kandideerimise kriteeriumid ja taotluse blanketi leiab lastekaitse liidu kodulehelt. Taotlemine lõpeb 15. oktoobril ning väljavalitud toetuste saajad saavad hakata trennis käima 2018. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles