Üle Eesti rajatakse võimlemis- ja jõulinnakud

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai kergliiklustee ääres asuv välijõusaal.
Mai kergliiklustee ääres asuv välijõusaal. Foto: Urmas Luik

Coca-Cola Fond andis täna Eesti Olümpiakomiteele üle 42 000 eurot, mille eest on plaanis rajada ühisprojekti “Liikumine teeb erksaks” raames üle Eesti kõigile vabalt kasutatavad võimlemis- ja jõulinnakud.

 

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa avaldas heameelt, et Coca-Cola toetab Eesti inimeste liikumisharrastusega tegelemist. “Meie mullu alanud koostööprojekt osutus väga edukaks ja tõi perega liikuma tuhandeid inimesi kogu Eestis. Tänavu otsustasime rajada võimlemis- ja jõulinnakud, mida saaksid vabalt kasutada kõik huvilised üksi, pere, sõpradega – oluline on liikumine, koostegemine ja koosolemine. Idee selliste linnakute rajamiseks saime tegelikult Rio de Janeirost, kus sarnased harjutuslinnakud on Copacabana rannal ning väga populaarsed ja lihtsalt kasutatavad igaühele,” ütles Sõõrumaa.

Rajatavad võimlemis- ja jõulinnakud saavad olema lihtsa ülesehitusega ning võimaldavad teha erinevaid harjutusi, näiteks keretõsteid, kõhulihaseharjutusi ja paljusid muid harjutusi. Linnakud on plaanis paigaldada populaarsetesse ja käidavatesse ajaveetmiskohtadesse, kus need on kõigile soovijatele vabalt kasutada. Konkursi linnakute taotlemiseks kuulutab EOK läbi maakondlike spordiliitude välja suve jooksul.

Liikumislinnakute rajamise näol on tegemist eelmisel aastal Coca-Cola Fondi ja EOK koostöös käivitatud liikumisprogrammi „Liikumine teeb erksaks“ jätkuga. Programmi esimene aasta oli edukas – veerandsajal perespordiüritusel osales 11 835 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles