Lasterikkaid peresid ootavad suured toetused

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Juulist hakkab riik maksma lasterikka pere toetust. Kahe toetuse peale kokku saab näiteks 3 lapsega pere 1. juulist 500 eurot kuus ja 7 lapsega pere saab igakuiselt 1000 eurot.

Sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna nõuniku Merlin Looritsa sõnul uut taotlust lasterikka pere toetuse saamiseks esitada ei ole vaja. „Toetus lisandub perele väljamakstavatele toetustele automaatselt,“ ütles Loorits ning lisas, et selliseid peresid, kellele toetus automaatselt 7. juulil üle kantakse, on umbes 18 000.

Perehüvitiste eesmärk on lapse kasvatamisega seotud kulude osaline katmine, seda makstakse vanemale, kes last igapäevaselt kasvatab. „Näiteks peres, kus on 2 last ühisest abielust ja abikaasal on 1 laps eelmisest kooselust, siis see vanem, kellele täna maksame lapsetoetust, hakkab saama ka automaatselt lasterikka pere toetust,“ selgitas Loorits.

Erandiks on olukord, kus laps elab vanemate lahku mineku järgselt võrdselt kahes peres. Sellisel juhul lepivad vanemad kokku, millise pere koosseisus laps on.

Lasterikka pere toetusele on õigus ühel vanemal, eestkostjal või hooldajal, kelle peres kasvab kolm või enamat lapsetoetust saavat last. Toetust makstakse kuni lapse 16-aastaseks saamiseni või lapse õppimise korral kuni tema 19-aastaseks saamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles