Piimatootja loob 2,5 miljoniga noorkarjale paremaid tingimusi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Estonia osaühingul on maid ja võimalusi, et suurendada lehmade hulka kolme tuhandeni, kuid selleks kippus nappima  noorloomade kohti. Nii valmib sügiseks tuhande kohaga noorloomalaut.

Estonia OÜ juhatuse liige Ain Aasa sõnas, et tütarettevõte OÜ Sõrandu Farm ehitab Oisu kandis asuvasse Metsakülla endise 400pealise lüpsifarmi asemele tuhandepealist noorkarjalauta. «Noorkarjalauda ehitus on meil täitsa plaaniline tegevus. Nii lammutasime vana lehmalauda, kust  juba mõni aasta tagasi loomad uude, suurfarmi koondasime. Ühes lehmade arvu suurenemisega on vaja juurde ka samas arvus noorkarjakohti. Nii loomegi nüüd noorkarjale paremaid tingimusi,» selgitas ta.

Koos noorkarjalaudaga valmivad siloaugud ja lägahoidla ning kõik see kokku läheb Aasa andmetel maksma  üle kahe ja poole miljoni euro. «Küsisime ehituseks PRIAlt toetust, kuid siiani pole vastust saanud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles