EOK tunnustas jõutõstjat Margus Silbaumi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EOK

Eesti Olümpiakomitee tunnustas Hilton Tallinn Park hotelli konverentsikeskuses korraldatud vastuvõtul sportlasi ja treenereid, kes on võitnud 2017. esimesel poolaastal rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt medaleid. 

Teiste seas said tunnustuse ka kolm Eesti Jõutõsteliidu sportlast, kes on võitnud 2017. esimesel poolaastal rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt medaleid. Nendeks on Margus Silbaum, kes sai Hispaanias meeste Euroopa Meistrivõistlustel kategoorias kuni 93 kilogrammi esikoha, Siim Rast, kes tõi II koha Euroopa Meistrivõistlustelt klassikalises jõutõstmises Taanis kategoorias üle 120 kilogrammi, ja Mihkel Ruut II koha eest meeste maailmameistrivõistlustelt lamades surumises Leedus.

Margus Silbaum ütles, et Euroopa meistritiitel on hinnang tema 23 aastat kestnud elustiili ja valikute reale. Eesti Jõutõsteliidu juht ja jõusportlaste treener Kaido Leesmann omakorda lausus, et Eesti Olümpiakomitee tunnustus aitab kaasa ala populariseerimisele ja noorte pealekasvule. "Kellele me neid medaleid siis toome? Et oma riik tunnustaks ja meeles peaks, on väga oluline nii noorele, kui ka veteransportlasele. Iga spordiala jaoks on see kindlasti väga tähtis, samuti noorsportlase jaoks annab see kindlasti motivatsiooni edasiminekuks,"usub ta. "Oleme ausad, treeneritele on see üks väheseid võimalusi pilti saada. Tavaliselt jääb treener varju ja seda kohati teenimatult. Alati ei olegi palju vaja, vahest piisabki käe pihku andmisest. Olen ise olnud sellistel üritustel korduvalt nii treeneri kui ka sportlasena. Mis seal salata, eks see on koht kus saad aru, et midagi on seekord hästi tehtud!"

Pidulikul vastuvõtul õnnitles Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa edukaid täiskasvanuid, noor-, veteran- ja parasportlasi, kes on võitnud tänavu Eestile rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt nii olümpia- kui ka mitteolümpiaaladel kokku juba 65 medalit. Esimese poolaasta medalite hulka kuuluvad ka näiteks Epp Mäe Euroopa meistrivõistluste pronksmedal naistemaadluses ja Kelly Sildaru juunioride maailmameistrivõistluste kaks kuldmedalit vigursuusatamises. 

Medalistide seas on ka mitu EOK järelkasvutiimi “Märka järgnevat põlvkonda” tänavuse kooseisu liikmeid: virgursuusataja Kelly Sildaru, snookerimängija Andres Petrov ja taekwondo sportlane Vladislav Žarov, varasematest koosseisudest ka veemotosportlane Rasmus Haugasmägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles