Riigieksamite esmased tulemused näitavad stabiilsust

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele eksam Järva-Jaani gümnaasiumis koos Koeru ja Aravete keskkoolide õpilastega.
Eesti keele eksam Järva-Jaani gümnaasiumis koos Koeru ja Aravete keskkoolide õpilastega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

2017. aasta riigieksamite esmased tulemused eesti keele, eesti keele teise keelena ja matemaatika eksamil on eelnevate aastate võrdluses stabiilsed.

Võõrkeeleeksamite osas on märgata suuremat huvi erinevate võõrkeeleksamite valimisel. Aasta-aastalt esitab üha enam noori vajalikku keeloskustaset kinnitava tunnistuse ning suureneb eksaminandide hulk, kes saavutavad võõrkeeleeksamil vähemalt B1 taseme, vahendab pressiteates SA Innove.

Eesti keele eksami keskmine tulemus oli 62,9 punkti ja eksamit tegi 6549 eksaminandi. Eesti keele riigieksam on toimunud praegusel kujul, kaheosalisena, juba kuus aastat. Aastate jooksul on tulemus olnud stabiilne ning selle aasta keskmine tulemus on sarnane eelmiste aastate keskmistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles