Saja loo rääkijate hulgas on neli järvalast

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
´Väärikas modell: kuigi Endel Matsina jaoks on fotokaamera ees poseerimine uudne kogemus, sai ta fotograaf Kaupo Kikkase (vasakul) arvates igati hakkama. Tulemust näeb Tallinnas järgmisel aastal, mil esietendub kontsertlavastus «Saja lugu».
´Väärikas modell: kuigi Endel Matsina jaoks on fotokaamera ees poseerimine uudne kogemus, sai ta fotograaf Kaupo Kikkase (vasakul) arvates igati hakkama. Tulemust näeb Tallinnas järgmisel aastal, mil esietendub kontsertlavastus «Saja lugu». Foto: Saja lugu

Ülesanne leida Eestist sada eestlast, kes osaleksid Eesti Vabariigi saja aasta juubelile pühendatud projektis «Saja lugu» pole just kergete killast. Fotograaf Kaupo Kikkas koos abilistega on sellega hakkama saanud, tema kaamera ees on istunud järvalasedki.

«Saja lugu» on koondportree Eesti inimestest, nende hingemaailmast ja olemusest. Fotograaf Kaupo Kikkas jäädvustab saja eestlase portreed ja lood ning helilooja Erki Pärnoja kirjutab sellest ideest inspireerituna mitmeosalise heliteose kaasaegsele orkestrile.

Heliteose kannavad ette muusikud, aga Jaak Printsi lavastatud kontsertlavastuses osalevad ka loo peategelased – sada eestlast ise. «Saja loo» maailma esiettekanne on festivali Jazzkaar avapäeval, 2018. aasta 20. aprillil. Samuti valmib portreefotodest raamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles