Rimis küsitakse dokumenti kaks korda rohkem

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

KUi Eesti kauplustes on olukord selline, et poest saab alkoholi kätte iga neljas alaealine, siis Rimides küsib dokumenti 83 protsenti müüjaist.

Rimi Eesti juht Vaido Padumäe märkis, et täna oskavad kliendid juba hinnata vastutustundlikku alkoholimüüki võrreldes aastatetaguse ajaga.

„Aastaid tagasi oli dokumendi küsimine pigem piitsaga ähvardamine: ettevõte saab trahvi, müüja saab trahvi, ettevõte kaotab alkoholi müügiloa,“ sõnas ta. Viimased kolm aastat on ettevõte müüjatele lähenenud teisiti – läbi selle, mis puudutab inimest isiklikult.

"Inimene, kel on lapsed, mõistab, et ka tema ei taha, et keegi tema alaealisele lapsele alkoholi müüks. Räägime neile, miks dokumendi küsimine on oluline, nii suudame paremini oma teenindajaid kõnetada.  Täna on olukord Eesti kauplustes selline, et poest saab alkoholi kätte iga neljas alaealine. Rimides oleme suutnud tõsta selle numbri Eesti keskmisest kõvasti kõrgemale ehk dokumenti küsib 83 protsenti müüjaist – meie töö müüjatega on kandnud vilja ning oleme saavutanud päris hea taseme võrreldes Rootsi 90 protsendiga," nentis ta.

Peamised põhjused, miks müüja ei taha dokumenti küsida, on Padumäe meelest konflikti sattumine, vanuse üle arutellu laskumine, väsimus ja soov pakkuda positiivset klienditeenindust.

Reedel Terve Eesti SA, Kinoteatri ja Rimi eestvedamisel  toimunud arutelul „Jaanipäev, lapsed ja alkohol…?” kõnelesid alkoholikultuuri arengutest ja hetkeseisust Politseiameti peadirektor Elmar Vaher, Terve Eesti Sihtasutuse koolitusjuht Triin Sokk, Viljandi linnapea Ando Kiviberg, Rimi Eesti juht Vaido Padumäe ning Kuressaare linnavalitsuse arendusnõunik Anu Vares. Oma mõtetest alkoholi ja noorte teemal rääkis räppar Metsakutsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles