Millised tehnikavidinad on hädavajalikud, et veeta edukalt puhkust?

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on loo juures illustratiivselt
Foto on loo juures illustratiivselt Foto: Erakogu

Juunikuu tähendab puhkusehooaja algust ning paljud inimesed eelistavad veeta oma suvepuhkust looduses ning tegeleda linnakärast eemal oma meelistegevustega.

Samsung Eesti mobiildivisjoni juht Antti Aasma reastas viis tehnoloogiaseadet, mis peaksid puhkusele siirdujal kindlasti kaasas olema, et puhkuseperiood nutikalt ja stressivabalt üle elada.

Üks tüütumaid ja levinumaid probleeme suvel on pidev laadijate ja laadimisvõimaluste otsimine. Jaanipidu sõpradega võib kergesti untsu minna, kui telefoniaku tühjaks saab ja jaaniõhtuks valmistatud playlist tsivilisatsiooni tagasi jõudmiseni vaikib. Õnneks saab probleemi vältida hea ja vastupidava akupanga abil, millega suveõhtutel looduses viibides nii telefoni, kaasaskantavat kõlarit kui ka muid nutiseadmeid laadida.

“Akupank võiks olla vähemalt 10 000 mAh, mis lubab telefoni või tahvelarvutit 3-4 korda täielikult täis laadida,” soovitab Aasma. “Samuti tuleks jälgida, kas akupank võimaldab laadida korraga mitut seadet ning millist voolutugevust see lubab kasutada ehk kui kiiresti akud täis laetakse.”

Saadaval on mitmeid äppe, mis on lihtsasti allalaetavad ning heaks lahenduseks neile, kes hindavad mugavust

Paljud inimesed soovivad puhkuse ajal veeta aega hoopis raamatute seltsis, ent mitmete paksude raamatute kaasa tarimine on tüütumast tüütum tegevus. Sel juhul on mõistlik eelistada traditsioonilisele paberköitele raamatute veebiversioone. “Saadaval on mitmeid äppe, mis on lihtsasti allalaetavad ning heaks lahenduseks neile, kes hindavad mugavust,” ütles Aasma.

“Näiteks Elisa Raamatu äpp pakub tasuta prooviperioodi ja hiljem soodsa kuutasu eest võimalust lugeda üle 2000 eestikeelse e-raamatu. Lisaks lubab rakendus raamatuid ka kuulata. Kuna juuni on audioraamatute kuu, siis miks mitte päikese käes lesides silmad sulgeda ja lasta endale hoopis ette lugeda?” lisas Aasma.

Neile, kes aga tahavad puhkust veeta aktiivselt sportides, soovitab Aasma soetada paari häid mugavaid kõrvaklappe. “Üha enam on tehnoloogiaettevõtted rõhku pööranud väikestele juhtmevabadele kõrvaklappidele, mis on juba praegu paljude jooksusõprade lemmikud. Näiteks ei nõua Samsungi juhtmevabad Gear Icon X kõrvaklapid isegi otsest telefoni kasutust, vaid helifailide reguleerimine käib lihtsa liigutuse abil klappidest endast,” selgitas Aasma. “Kui aga sportida koos sõpradega, on heaks kaaslaseks kõrvaklappide asemel hoopis kaasaskantav kõlar. Näiteks omab Samsung Level Box Slim lisaks muusikakuulamisele ka akupanga funktsiooni, on veekindel ning piisavalt väike, et taskusse mahtuda.”

Et aga puhkusega mitte üle pingutada ja oma tervist regulaarselt jälgida, võiks randme peale kinnitada pulsikella, mis teavitab kasutajat tema liikumisaktiivsusest, mõõdab pulsisagedust ja annab teada põletatud kalorite hulgast. Tänapäevased nutikell on võimelised ka märku andma, kui päikese käes lesimine on liialt pikale veninud.

Erinevad mobiilirakendused aga oskavad öelda, millal tuleks hea vormi saavutamiseks taas treenida, vett juua või mida söögiks valmistada: näiteks Waterbalance, mis aitab kontrollida tarbitud päevast veekogust või Runtasty, mis annab toitumissoovitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles