Noored hoiavad Ameerikaga sooje suhteid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülehomme sõidavad Westminsterisse eesti kultuuri tutvustama Paide gümnaasiumi õpilased Paula Kivimäe (vasakult), Samuel Ehman, Roberta-Grethel Agu ja Heidy Heleen Trug.
Ülehomme sõidavad Westminsterisse eesti kultuuri tutvustama Paide gümnaasiumi õpilased Paula Kivimäe (vasakult), Samuel Ehman, Roberta-Grethel Agu ja Heidy Heleen Trug. Foto: Erakogu

Nädala lõpus istub neli Paide noort ja nende täiskasvanud saatjad lennukile, et külastada jälle Paide sõpruslinna Westminsterit Ameerikas. Seekord on noortel kavas esinemiste kõrval korraldada kultuurifestivalil eesti folkloori töötuba.

Kutse osaleda Westminsteri Mc Danieli kolledži Common Groundi festivalil said Paide noored juba eelmisel suvel, kui käisid samal festivalil kahe rahvatantsurühmaga esinemas. «Kohalikel tekkis eesti kultuuri ja kommete vastu huvi, see omakorda viis festivali korraldajad mõttele lasta järgmisel aastal seda eestlastel oma töötoas tutvustada,» selgitas Paide gümnaasiumi huvijuht Helen Trug.

Seega lepiti kokku, et Ameerikasse Marylandi osariiki sõidavad Samuel Ehman, Heidy Heleen Trug, Roberta-Grethel Agu ja Paula Kivimäe. Neid saadavad inglise keele ja lauluõpetaja Tiina Kivimäe ning tema abikaasa Indrek Kivimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles