Üks Paide kool püstitas omamoodi rekordi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide gümnaasiumi direktor Vello Talviste oli meeldivalt üllatunud, kui Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum teatas talle, et kool on tänavusel noorte tantsu- ja laulupeol esindatud kõige suurema arvu rühmadega.

Paide gümnaasiumi huvijuht Helen Trug tunnistas, et kui direktor omakorda neile, rühmade juhendatjatele, seda uudist teatas, olid nad uhked. Paide gümnaasiumist sõitis nädala algul Tallinna noorte tantsu- ja laulupeole 16 kollektiivi, neist üheksa rahvatantsurühma, kaks võimlemisrühma ja viis koori.

Trugi teada pole kool  ühelgi eelmisel peol olnud esindatud nii suure arvu rühmadega. «Minu mäletamist mööda oli meid palju ka eelmisel noorte suurpeol, kus jagasime rühmade arvukuselt ühe teise kooliga esimest-teist kohta,» meenutas ta. Seekord võtsid paidelased aga kindla esikoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles