Ainulaadsed dipikastmed valmivad Türil

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Dessert juhataja Anti Rõžikov (vasakul) jälgib, kuidas juustused dipikastmed pakendusmasinast välja tulevad ja kontrollkaalumise läbivad.
ASi Dessert juhataja Anti Rõžikov (vasakul) jälgib, kuidas juustused dipikastmed pakendusmasinast välja tulevad ja kontrollkaalumise läbivad. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Sellest kevadest pakub aktsiaselts Dessert E-Piima kaubamärgi all uudseid dipikastmeid, mis erinevalt seni turul tuntud toodetest on valmistatud ehtsast juustust.

Aktsiaseltsi Dessert juhataja Anti Rõžikov selgitas, et kõik teised tootjad valmistavad dipikastmeid koorest ja juustuse meki saamiseks lisavad maitseainet. «Nagu ühele juustutootjale kohane, teeme meie dipikastet heast E-Piima Special juustust. Minu teada ei kasuta sellist meetodit Eestis ükski teine dipikastmete valmistaja,» lausus ta.

Toote naturaalsuses pole Rõžikovi ütlust mööda põhjust kahelda, sest toormeks olev E-Piima kvaliteetjuust sulatatakse auru abil ja segatakse sulatussooladega, mis jätavad toote vedelaks. «Saadud segu jääb vahustamise tulemusel õhuline. Soovi korral saab tootmisel lisada juustust valmivale dipikastmele ka naturaalset päritolu maitseid,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles