Ilmahuvilised saavad kokku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üles astub ka äikeseuurija Sven-Erik Enno
Üles astub ka äikeseuurija Sven-Erik Enno Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Igasuvine ilmahuviliste ja äikesevaatlejate kokkutulek toimub sedapuhku juuli keskpaigas Tartus.

Laupäeval, 15. juulil Tartus Füüsika instituudi hoones peetavale kokkutulekule võivad kuulama, vaatama ja aruteludes osalema tulla kõik ilmahuvilised, äikese- ja tormivaatlejad ja muidu neil teemadel huvitatud. Kavas on ettekanded ilmast ja äikesest, lisaks saab tutvuda Jõgeva noormehe Kairo Kiitsaku ilma- ja pilveteemalise fotonäitusega.

Sven-Erik Enno annab ülevaate tänapäeva välguteadusest ja tutvustab ka äikese- ja tormivaatlejate võrgu uut veebilehte. Kristel Uiboupin annab teada, kuidas atmosfääriteaduses kasutatakse tavakodanike vaatlusi. Ele Pedassaar räägib, mis on sünoptikutel mureks ja kuidas tavakodanikud saaksid neid aidata.

Laura Altini ettekanne kajastab GLOBE tööd ja vaatlusvõrku. Tõnu Asandi teeb ülevaate meie teeilmajaamade infosüsteemist ja Ellu Vibur Ilm.ee võrgustiku tööst. Ain Kallis arutleb ilma ja purjetamise omavahelistest seostest. Laine Keppart annab ülevaate 2016.–2017. aasta taimekasvuperioodi ilmastikust.

Ettekannete järel pärastlõunal külastatakse Rahvusarhiivi NOORA ja tutvutakse kohapeal Füüsika instituudi hoone katusel asuva ilmajaamaga.

Osalemissoovist tuleks hiljemalt 10. juuliks teatada Ilmahuvikeskusesse Helle Raudsepale või Laine Keppartile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles