Kohvik teeb toitu 600 külastajale

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaid osa tortide ja soolaste ampsude valmistamiseks ostetud materjalidest mahub lauale, millelt pühapäeval pakuvad suupisteid tordimeister Tiia Jaagumann (vasakul) ja tema tütar Kerli.
Vaid osa tortide ja soolaste ampsude valmistamiseks ostetud materjalidest mahub lauale, millelt pühapäeval pakuvad suupisteid tordimeister Tiia Jaagumann (vasakul) ja tema tütar Kerli. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ühes pühapäeval Türi linna sünnipäeva auks avatavas ühepäevakohvikus pakub tordimeister oma kätetööd vähemalt 600 külastajale, teises saab mekkida Süüria rahvusroogi, täna-homme avab Türil uksed 19 kohvikut.

Esimest korda linlastele oma torditegemishobi tutvustav Tiia Jaagumann kavatseb torte tegema hakata alles pühapäeval. «Alustame tütrega vahest kella kolmest öösel. Varem küll midagi teha pole mõtet, sest klient eelistab ikka värsket, veel parem kui ahjusooja, nagu meie kavatseme pakkuda lihapirukaid,» selgitas viiendat aastat tordimeister Jaagumann.

Jaagumann sõnas, et pakub vähemalt seitset torti ja vahele soolaseid ampse, et ühekülgseks ei läheks. «Täna (reedel – toim) käisime alles varusid ostmas,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles