Külalugude raamat toob esile kordused ajaloos

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Ajalugu kipub korduma, kogesid Albu küla esmamainimise 735. aastapäevaks välja antud raamatu «Albu küla lood» koostajad. Olgu siis tegu valimistel häälte ostmise või bussiliikluse ümberkorraldustega.

Näiteks on laupäeval Albu küla päeval esitletavas raamatus artikkel sellest, kuidas mõisnik Harpe 1921. aastal riigikogu valimisteks hääli ostis või kuidas 1931. aastal muretses maksumaksja kooliruumides tehtava pärast või kuidas 1938. aastal hakkas Albust buss läbi sõitma.

Raamatu koostaja Ester Valdvee sõnas, et ajalugu kippus korduma ka bussiliikuses. «Kui 1990ndatel algul lõpetasid kõik bussiliinid Albust läbisõitmise, sai vallas mõeldud, kuidas edasi. Tegimegi oma bussiliini, et Albu rahvas pääseks Aegviitu rongi peale ja Paidesse. Selle tarbeks sai Rootsist ostetud kasutatud Mercedes Benzi busski,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles