Sajanditevanused seinad peidavad endas nelja aastaaega

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaliselt on päevakeskuse mööbel veel saabumata. Peetri kooli direktor Rainer Tõnnis (paremal) ja valla ehitusspetsialist Valdur Permanson on seda meelt, et kindlasti peab päevakeskuse saali tulema uus laud.
Osaliselt on päevakeskuse mööbel veel saabumata. Peetri kooli direktor Rainer Tõnnis (paremal) ja valla ehitusspetsialist Valdur Permanson on seda meelt, et kindlasti peab päevakeskuse saali tulema uus laud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vihmahallil päeval avaneb vastvalminud Peetri päevakeskuse uksest sisse astudes otsekui teine maailm. Vana pastoraadi  iidsete meetripaksuste seinte välise külje järgi ei oska arvatagi, et sisemine külg on kevadiselt heleroheline ja valgus mahedalt suveõhtune.

Ehitustööd aastaid tühjalt seisnud ruumides algasid 2016. aasta augustis vee- ja kanalisatsioonitorustiku rajamisega. Kareda valla ehitusspetsialist Valdur Permanson selgitas, et tööd venisid mõneti, sest paksude seinte kuivamine võttis aega. «Niiskust oli siin sees kõvasti,» lisas ta.

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse toel valminud päevakeskus läks maksma ligi 33 000 eurot, millest ligi 16 protsenti oli valla omaosalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles