300 lisaeurot viib suurpere eelarve plussi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno (taga paremal) ja Claire (taga vasakul) peres on neli last: (tagant ettepoole) Ingeri-Helena, Õnnela, Sädeli ja Rain. 1. juulist kehtima hakanud peretoetus suurendab nende sissetulekuid 300 euro võrra ning viib lähemale unistusele ühisest perereisist.
Janno (taga paremal) ja Claire (taga vasakul) peres on neli last: (tagant ettepoole) Ingeri-Helena, Õnnela, Sädeli ja Rain. 1. juulist kehtima hakanud peretoetus suurendab nende sissetulekuid 300 euro võrra ning viib lähemale unistusele ühisest perereisist. Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Põhjalik ülevaatus ühe Järvamaa suurpere rahakotis ja pangaarvel näitas, et peretoetuse 300eurose  suurenemiseta oleks pere igakuine eelarve napilt nullis. Mõnel kuul aga suisa miinuses.

«See 300 lisaeurot peretoetuselt aitab lahedamini toime tulla, aga ainult sellega peret üleval ei pea,» ütlevad Albu külas elavad Claire Miljukova ja Janno Rodendau. Peres on neli last, neist üks täisealine.

Claire (42) töötab Albu valla sotsiaalnõunikuna ning tema igakuine netosissetulek on 730 eurot ja 8 senti. Janno (41) töötab päästeametis ning sõltuvalt töötundide arvust on igakuine netopalk kas veidi üle või alla 700 euro. Lisaks on Jannol eraettevõte, mille kaudu ta näiteks ehitustöid või küttepuude lõhkumisteenust osutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles