Paide soojaäri läks Eesti Energia kätte

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli aastat tagasi võttis Andres Alusalu Paide koostootmisjaama avamisel vastu lilli. Nüüd otsustas mees oma osaluse Eesti Energiale müüa.
Neli aastat tagasi võttis Andres Alusalu Paide koostootmisjaama avamisel vastu lilli. Nüüd otsustas mees oma osaluse Eesti Energiale müüa. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Energia omandas osaühingult Tootus vähemusosaluse Paide koostootmisjaama haldavas ettevõttes Pogi. Tehingu tulemusena on Eesti Energia taastuvenergia ettevõte Enefit Taastuvenergia Paide koostootmisjaama ainuomanik.

Enefit Taastuvenergia juhatuse esimees Aavo Kärmas ütles, et Paide koostootmisjaama ainuosanikuks saada oli loogiline jätk möödunud sügisele, kui osteti välja väikeosaniku Impera OÜ osalus ning Eesti Energia kõrval jäi omanikeringi veel OÜ Tootus 16,75 protsendilise osalusega. «Eesti Energia 2016. aasta suvel kinnitatud strateegia järgi kujuneb taastuvenergia järgmise viie aasta jooksul Eesti Energia üheks olulisimaks kasvuvaldkonnaks. Paides oleme uues keskkonnahoidlikus koostootmisjaamas taastuvenergiat tootnud 2013. aastast,» lausus Kärmas. Poolte kokkuleppel on tehingu hind konfidentsiaalne.

Eesti Energiale enda osaluse müünud osaühingu Tootus omaniku Andres Alusalu ütlust mööda oli tal huvi enda osakute müügiks, sest suur töö uue koostootmisjaama käivitamisel on praeguseks tehtud. «Nägime aastate eest, et vajame uue ja nüüdisaegse jaama rajamiseks tugevat partnerit. Eesti Energia oli huvitatud Paidesse investeerimisest ning nii meie partnerlus 2011. aastal alguse saigi. 2012. aastal sai uus jaam juba nurgakivi. Praegu töötab koostootmisjaam korralikult ning nägin, et on sobiv hetk omanikeringist väljuda,» rääkis Alusalu. Ta jätkab aga tööd Paide koostootmisjaama juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles