Paide keskväljak muutub puhkealaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimased kaks nädalat on Indrek Kuuse euroalustest õuemööblit valmistanud, mida ta eile keskväljakul õigesse kohta vedas.
Viimased kaks nädalat on Indrek Kuuse euroalustest õuemööblit valmistanud, mida ta eile keskväljakul õigesse kohta vedas. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Täna saalivad Paide kesklinna vahet suurte liivakoormatega veoautod, mis veavad linnaväljakule 300 tonni liiva. See on vaid osa südalinnale antavast uuest ilmest.

Linn viib keskväljakul läbi kuu aega kestva ruumieksperimendi, mille käigus muudetakse lipuväljakust Keskväljaku ja Pika tänava poole jääv ala jalakäijasõbralikuks ajaveetmiskohaks.

Paide linnapea Siret Pihelgas rääkis, et eksperiment peaks andma aimu inimeste suhtumisest, kuidas nad sellise ruumilahenduse linna südames omaks võtavad. Selle põhjal otsustatakse, kas edaspidi tasuks luua samasse paika püsivalt ala, kus linlastel on hea jalga puhata või aktiivseid tegevusi harrastades üksteise seltsi nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles