Kitsed osalevad Euroopa Liidu eesistumisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esnas värsket suvist heina krõmpsutavate kitsede piimast valmistatud juustu serveeritakse Euroopa Liidu ametnike toidulaual.
Esnas värsket suvist heina krõmpsutavate kitsede piimast valmistatud juustu serveeritakse Euroopa Liidu ametnike toidulaual. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Euroopa Liidu eesistumise ajal leiab Eestis aset paarsada sündmust, enamik neist pealinnas. Eestimaa südamesse eesistumine küll kõrgeid ametnikke ei too, küll aga pakutakse neile maitseelamusi siinse meierei toodanguga.

Nii avanes juuni lõpus Kultuurikatlas peetud eesistumise avatseremoonial ka Euroopa Komisjoni presidendil Jean-Claude Junckeril ja Euroopa Ülemkogu eesistujal Donald Tuskil võimalus Esnas Kalamatsi meiereis toodetud kitsejuustuga maiustada.

Eesistumise peakokk Peeter Pihel rääkis, et külalistele otsustati Kalamatsi juustu pakkuda, sest väikeettevõtja toodangul on rohkem iseloomu ja iseäralikku maitset kui mõne suurtööstuse omal. «Me tahame, et see oleks Eesti maitsete pidu ja eesistumine jõuaks ka Tallinna piiridest välja,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles