Maletajad võtsid mõõtu Paide keskväljakul

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paide maleklubi

Paide kesklinnas peeti laupäeval maha maleturniir. Turniiri korraldaja Priit Värk meenutas, et viimati mängiti Paide keskväljakul malet pea 20 aastat tagasi.

„Minu mäletamist mööda toimusid malevõistlused keskväljakul veel siis, kui kohalikku maleelu vedasid Jüri Hansen ja legendaarne maleõpetaja Hillar Hanssoo. Muusika, sagimise ja üldise melu sees malenuppe tõsta oli hoopis midagi muud kui tavapäraselt vaikuses seda tehes,“ rääkis ta.

Värk sõnas, et turniirist võttis osa kümme maletajat, kellest kolm olid Paide maleklubi turniirisarjas debütandid. „Mulle teeb ainult suurt rõõmu, et regulaarsed turniirid aitavad malet kodulinnas populariseerida ja ka nn uusi nägusid tuleb jõudu katsuma,“ lausus ta.

„Keskväljaku ajutine ruumikujundus on vägev ja seda tahaks heas mõttes ära kasutada. Eesmärk on korraldada lähinädalatel veel üks turniir,“ kommenteeris Värk.

TULEMUSED

1. Priit Värk 5p

2. Kaspar Kool 5

3. Lauri Kool 4

4. Mihkel Vohla 3

5. Kaiu Truberg 3

6. Robin Randrüüt 3

7. Egon Hermanson 3

8. Jaan Tihvan 3

9. Kristo Klaus 1

10. Armin Sepp 0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles