Remondist üle jäänud kruus veeti jõe äärde (2)

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Paide linnavalitsus küsis luba Pärnu jõe äärseid madalamaid kohti pinnasega täita, on sinna kerkinud hoopis kehvemat sorti külatee.
Kuigi Paide linnavalitsus küsis luba Pärnu jõe äärseid madalamaid kohti pinnasega täita, on sinna kerkinud hoopis kehvemat sorti külatee. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Suur osa Paide tänavate remondist üle jäänud täitematerjalist veeti endise lihakombinaadi ligiduses asuva Pärnu jõe äärde. Keskkonnakaitsjad on tööd seisma pannud ja võimalik, et linn peab kruusa sealt minema vedama.

Juhtum, mis võib Paide linnavalitsusele kalliks maksma minna, sai alguse juba veebruari algul, kui linnavalitsus taotles keskkonnaametilt nõusolekut Paide linnas Pärnu jõe ligidusse matkarada rajada. Kuna planeeritav matkarada asub Pärnu jõe ehituskeeluvööndis, palus keskkonnaamet oma  6. märtsil saadetud vastuskirjas  koostada raja detailplaneering.

Nädal hiljem saatis Paide linnavalitsus keskkonnaametile kirja, kus andis teada, et loobub matkaraja tegemisest ja soovib ala hoopis korrastada – puhastada see võsast ja mahalangenud puudest, koristada sealt prügi ning lohud ja madalama pinnaga alad täita tänavate ja kõnniteede alt väljakaevatava pinnasega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles