Vanatehnika killavooris tuuakse huviliste ette Tiger tank

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: akg-images

5. augustil toimub Järva-Jaanis järjekordne vanatehnika killavoor. Seekord keskendutakse ühistranspordile ja kummalistele kulguritele.

 

Ettevõtmise üks korraldaja ja vanatehnika varjupaiga peremees Tuve Kärner ütles, et see on nüüd juba 11. kord killavoori korraldada ning inimeste huvi ettevõtmise vastu püsib endiselt kõrge. „Vaadakem kasvõi killavoori videosid, teede ääred on aasta-aastalt üha rohkem inimesi täis,” põhjendas ta. „Killavoori päeval tuleb alevisse kindlasti sadu ja sadu kui mitte veelgi rohkem inimesi juurde.”

Ühistranspordiks ehk ühiseks transpordiks (sõiduvahend, millega liigub rohkem kui üks liikleja), nagu Tuve tabavalt märkis, mõeldud sõidukitele keskendutakse esimest aastat. Kõik toimumisaastad on olnud erineva teemakäsitlusega.

Nüüd on korraldajad arvamusel, et järgnevad killavoorid võiksid toimuda kõikide eelnevate läbilõikena, ehk osalema võivad tulla kõik soovijad, kes tunnevad, et nende sõiduk millegipoolest pealtvaatajates tähelepanu äratab.

Ka sel aastal on pealtvaatajatele imetlemiseks väljas hulk erilisi sõidukeid. Nii sai Tuve Kärner rõõmsal häälel teatada, et mees, kes oli mullu killavooris Messerschmithi lennuki puust koopiaga, tuleb tänavu killavoori saksa tanki Tiger puust koopiaga. „Juba eelmise aasta lennuk oli päris vägev. Sel oli kaks mootorit, üks liigutas lennukit maad mööda edasi, teine vedas viguri pärast propellerit ringi,” tõi ta välja. „Elussuuruses tanksi siiski oodata ei maksaks, tegemis on vähendatud mõõtmetega koopiaga ning nagu alapealkirigi ütleb, läheb see kummaliste kulgurite alla.”

Lisainfo II maailmasõja lahinguväljadel legendaarse sõjamasina kuulsust kogunud Tiger tanki kohta.

Tuve poeg, päästevaldkonnas tegev Janar Kärner korrastab aga koos sõpruskonnaga kunagist Järva-Jaani kultuurimaja bussi, millel kogukonnas üsna suur emotsionaalne väärtus.

Vanatehnika varjupaigast liikumisvõimetu tehnika killavooriks liikumisvõimaliseks putitamine on samuti üks võimalus tehnikaparaadil osaleda.

Selle nädala keskpaigaks oli killavooril kirjas ligi 40 liikurit. Killavooril osalejate rekord pärineb aga paari-kolme aasta tagusest ajast. Tol aastal oli killavooris liikumas 201 liikurit.

ÜLESKUTSE

Kui on endal või tead kedagi, kellel on eelpoolkirjeldatud sõidukeid, siis asu ettevalmistusi tegema, et laupäeval, 5.augustil osaleda järjekordsel killavooril. Kui siiski ei leia sobilikku, siis võta julgesti ühendust Tuve Kärneriga, kas telefonitsi 5149485, meilitsi tuve@jjaani.ee või võta otse nööbist kinni ja palu endale vanatehnika varjupaigast mõni killavooriks paslik liikur. Sama kehtib ka kõiksuguse teabe vajamisel. Lisainfo!

Killavoor algab Järva-Jaani aleviku tänavatel kl 12, keskväljakule kogunetakse alates kl 10st. Kl 13 ootab vanatehnika varjupaigas ees vanavaraturg, erinevad teematelgid ja kl 14 läheb huvitavamate osalejate autasustamiseks ning päev saab läbi kl 20 sealsamas varjupaigas algava simmaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles