Väätsa vallas lammutatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiumetsa endine mõisahoone oli lagunemas juba enne 2016. aasta põlengut. Foto on illustratiivne.
Piiumetsa endine mõisahoone oli lagunemas juba enne 2016. aasta põlengut. Foto on illustratiivne. Foto: Rene Viljat erakogu

Väätsa vallas käivad mitmes kohas lammutustööd, mille käigus saab ümbruskond esteetilisema välimuse.

Väätsa vald ostis Lõõlas Tamme kinnistul ja Kase kinnistul asuvad 12 korteriga elamud Pärnus tegutsevalt omanikfirmalt ühe euroga ära, et need lammutada. «Omanikul ei olnud enam ideid ja huvi nendega midagi teha ja need rikkusid ümbruskonna miljööd,» selgitas Väätsa valla ehitusnõunik Heigo Laaneoks.

Endiste hoonete kohal teostatakse haljastustööd ning plaanitakse rajada lastele liuväli.

Ka möödunud aastal tuleroaks langenud Piiumetsa mõisa kõrvalhoone kohal tehakse lammutus- ja haljastustööd ning koristatakse ära mõisa ümber laokil oleva põlenud puitmaterjali. «Plaan on edaspidi lasta kellelgi mõisa varemetesse teha korralik elamu või muu hoone, sest seinad on seal endiselt püsti, vaja lihtsalt katus peale panna ja sisetööd ära teha,» rääkis Laaneoks.

Tööd lähevad kokku maksma 26 000 eurot, millest pool tuli Väätsa valla taskust, teine pool KredExilt saadud toetusest. Lammutus- ja haljastustööd kestavad juuli lõpuni.

Lisaks otsustas Väätsa Agro teha maatasa Lõõlas asuva endise poe- ja kontorihoone, mille purustatud materjali vald 5000 euroga ära ostab. Nii sealt kui ka kahe kortermaja lammutusest saadud materjali kasutatakse aleviku paisjärve kõnniteede ja juurdepääsutee ehitusel alustäiteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles