Noore maadlustalendi sihiks on olümpiamängud

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaaegu terve suvi ja sügis möödub Martal võistlustel ja laagrites käies.
Peaaegu terve suvi ja sügis möödub Martal võistlustel ja laagrites käies. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mai lõpus maadluses Põhjamaade meistriks tulnud Marta Pajula (16) tahab saada professionaalseks maadlejaks. Noor Ambla valla tüdruk pole eesmärkidega tagasihoidlik ning loodab ühel päeval olümpiamängudel võistelda.

Marta isa Virgo Pajula räägib, et kõigepealt läks maadlustrenni tema noorem poeg. «Treener kiitis Tapal selle peale, et poisi tõid, aga anna tüdruk ka, see on hea materjal. Küsisin tüdrukult, kas tahad minna ja ta tahtis,» meenutab Virgo. Siis ei osanud keegi arvata, et Martas selline maadlustalent peidus on.

Maadlusega alustas Marta 2012. aastal. Nüüdseks on ta juba kuuekordne Eesti meister ning mai lõpus pärjati ta Põhjamaade meistri tiitliga. Seda viimast peab tüdruk ka oma suurimaks saavutuseks. Põhjamaade meistrivõistlustel osalesid Eesti, Soome, Norra, Rootsi, Läti, Leedu ja Taani maadlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles