Linnavurled vaatasid, kuidas maal talupidamisega ära elada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa üks enim külastatavaid paiku pühapäeval oli Sassi talu jaanalinnufarm, kus käis eksootilisi linde ja loomi vaatamas ligi 1500 inimest.
Järvamaa üks enim külastatavaid paiku pühapäeval oli Sassi talu jaanalinnufarm, kus käis eksootilisi linde ja loomi vaatamas ligi 1500 inimest. Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Pühapäeval avas rahvale uudistamiseks oma uksed 11 Järvamaa talupidamist. Ilus ilm, lubatud elamused ja inimlik uudishimu meelitasid avatud talude päevast osa saama tuhandeid inimesi nii linnast kui ka maalt.

Järva Teataja seekordne ringkäik viis Türi valda Elise aeda, Imaverre Eesti piimandusmuuseumisse, Nurga tallu ja Sassi talu jaanalinnufarmi. Kõigis neljas kohas oli ennelõunaks kohal käinud sadu külastajaid ning päeva lõppedes oli võõrustajatel rahvamassidega tegelemisest magus rammestus kontides.

Nii nagu viimased paar aastat, olid ka sel korral iluaia taimede kasvatusega tegeleva Elise aia tõmbenumbriks kaunid lilled ja sõbralikud lemmikloomad. Koeri, keda paitada, oli kokku seitse. Kohapeal leidis aset isegi laste ja koerte jooksuvõistlus, kus agaralt kaasa löödi ning lastest ja loomadest pilte klõpsiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles