Pilk ajalukku

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lõuna paiku panid ehitusmehed Paide gümnaasiumi võimla ümber metalltara, algasid vana spordihoone lammutustööd.

Vana koolivõimla asemele peab teatavasti kerkima Paide linna ja gümnaasiumi spordihoone. Uus ja suurem ehitis täidab pea terve Aiavilja ja Pärnu tänava ristmikunurga, mistõttu vanale majale ruumi ei jätku.

Töömehed alustasid eile võimlas sisetöödega, kella kuueks õhtupoolikul oli püsti jäänud vaid jupp tagumist seina.

Paide linnavalitsuse teabenõunik Alo Aasma ütles, et lammutustööd peaks lõppema 21. augustiks. Tööde hind küünib Paide tervisekeskuse juhatuse esimehe Aarne Krassi sõnade järgi mitmesaja tuhande kroonini ja neid teeb Kohtla-Järve ettevõte Floccosa Paide MEKi tellimusel.

Uus kooli ja linna spordihoone peaks valmima 2008/09. õppeaasta alguseks. Ehitama hakkava firma nime praegu veel teada pole, ent vastav hange peaks Alo Aasma ütlust mööda lähiajal välja kuulutatama.

Uue spordihoone projekteerisid Karli Luik, Ralf Lõoke ja Maarja Kask arhitektuuribüroost Salto, nende töö «Täheke» võitis konkursi läinud aasta septembris.

Projekti järgi tuleb kolmekorruselise hoone peasissepääs Aiavilja ja Pärnu tänava nurgale. Siseneja jõuab kohe teisele korrusele, kust pääseb saalitribüünile. Võistlusi mahub hoonesse jälgima kuni 1000 inimest.

Mis puutub sellesse, mida teevad Paide gümnaasiumi õpilased senikaua, kui pole kumbagi võimlat – vana on lammutatud ja uus valmimata – siis sõnas kooli direktor Vello Talviste, et see on ammu läbi arutatud ja otsus tehtud. «Karja tänaval MEKi juures on rahvakeeli MEKi ja ametlikus keeles linnavõimla, hakkame seal käima,» lausus ta. «See on päris hea lahendus, võimla on suuremgi kui meie senine oli, ainus viga on see, et asub natuke kaugel.»

Lammutatav võimlahoone valmis Talviste andmetel 1963. aastal koos ülejäänud koolikompleksiga.

JÄRVA TEATAJA 31. JUULI 2007

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles