Auhinnatud muusik Kali Briis kandideerib Paide IRL-s

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. veebruaril toimusid Telemajas Eesti Laulu 2. poolfinaali proovid. Kali Briis Band
1. veebruaril toimusid Telemajas Eesti Laulu 2. poolfinaali proovid. Kali Briis Band Foto: Viktor Burkivski

Alan Olonen muusikunimega Kali Briis kandideerib sügisestel kohalikel valimistel Isamaa ja Res Publica Liidu ridades.

 

IRLi linnapeakandidaat Priit Värk kommenteeris, et Paide juurtega tunnustatud muusikuid ja ansambleid on Eestis palju. „Kali Briis, Ans Andur, Nevesis, Super Hot Cosmos Blues Band on vaid mõned neist, kes teevad kvaliteetset muusikat ja seda on hinnatud Eestis kõrgelt. Viimastel aastatel oleme neid näinud ja kuulnud Paides harva ning seda tuleks muuta. Kui igal linnaga seotud üritusel on koorilauljad ja rahvatantsijad esindatud, siis kultuurielu mitmekesistamise eesmärgil võiks kaasata ka Paide bände,“ rääkis ta.

Alan Olonen kõneles, et muusika tegemine professioonalsel tasemel on kulukas ja ta selgitas oma ideed luua toetusfond teoste väljaandmiseks. „Tean omast kogemusest, et teoste füüsilisel kujul väljaandmine tähendab kulusid ja reeglina tuleb bändiliikmetel selle eest ise tasuda. Seega võiks Paide linnal olla toetusfond, mille eesmärgiks oleks aidata andekatel noortel muusikutel astuda järgmine samm oma muusikuteel ning anda oma loomingule füüsiline kuju“ lausus ta.

Samas pole see peamine põhjus miks Olonen kandideerib. „Tahan seista kodulinna maine ning üldmulje eest kuna viimastel aastatel on nii minu kui paljudel paidelaste peas tekkinud ere küsimärk, kas volikokku valitud inimesed tegelikult huvituvad sellest, mis Paides toimub või kasutatakse saadud positsiooni lihtsalt oma huvide teostamiseks? Piinlik on lugeda artikleid meie kodulinna lapsikutest vaidlustest,“ oli ta kriitiline.

„Selleks, et järgmise nelja aasta jooksul läheks energia linna arendamisele, peaksid volikogus olema inimesed, kes suudavad näha linna nii külastaja kui ka kohalike silmade läbi ning esindavad oma kaaslinlaste huve esmajärjekorras.

Olonen selgitas, et toomaks kodulinna uusi elanikke ja töökohti, tuleb tõsta üldist heaolu ja –korda. „Tahan rõhuda Paidele kui linnale, kus tunned end tõeliselt kodus, mitte vägisi viia ellu visiooni Paidest kui turismiatraktsioonist. Viimane neelab meid veel sügavamale võlgadesse ning paneb kergitama õhulosse, mida ääristavad hooldamata tänavad ja teed,“ lõpetas ta.

Eesti Muusikaauhinnad 2014 võitis Kali Briis albumiga „Say Whaat?“ parima alternatiivse muusika tiitli. Alan Olonen on Paides kasvanud, alustanud siin oma muusikaliste katsetustega ja elab tänaseni kodulinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles