Jalgratturitele pakutakse orienteerumismängu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste Valgete Teede Rattasõit
Sangaste Valgete Teede Rattasõit Foto: Lea Margus

Kellel on soov ilusa ilmaga jalgrattaga sõita, võib teha selle Kesk-Eestis huvitavamaks, ühitades selle põneva ajaloolis-kultuurilise orienteerumismänguga.

 

Väätsa ümbruses on kuni septembri lõpuni avatud jalgratta-nutiorienteerumise rada, mille on üles seadnud Eesti Jalgrattamuuseum koostöös Türi-Tamsalu Matkateega. Raja läbimiseks peab osalejal või osalejate grupil olema vähemalt üks Android-telefon koos toimiva GPSi ja kaameraga. Telefonis peavad andmeside ja asukoha määramine olema lubatud. Mõistlik on enne rajale minekut telefoniaku täis laadida, võib kasutada ka akupanka.

Osalemiseks on vajalik laadida alla NaviCup'i äpp GooglePlay-st. Allalaadimise juhendid leiab aadressilt https://navicup.com/ . Kui äpp on alla laaditud ja kävitatud, tuleb käimasolevatest võistlustest valida Väätsa jalgrattaorienteerumine. Kes vajab paberkujul tugikaarti, saab selle jalgrattamuuseumist muuseumi lahtiolekuaegadel või eelneval kokkuleppel telefonil 5666 3991 (samas ka lisateave).

Kui pole levi või kui edastatud pilt pole veel korraldajate poolt aktsepteeritud, värvub kontrollpunkt oranžiks. Õigesti salvestatud vastuse korral värvub kontrollpunkt roheliseks. Valesti sisestatud ülesande vastust saab parandada, vajutades ekraanil avanenud punast hüüumärgiga kolmnurka. Pikemate vahemaade läbimisel on mõistlik sulgeda telefoniekraan, aku säästmise eesmärgil. Ettevõetud retke jooksul ära logi välja NaviCup äpist! Vastasel korral ei joonistata pidevalt Sinu teekonda, mida saaksid vaadata hilisemal analüüsil.

Raja pikkus on 30 km. Algus- ja lõpp-punkt ja läbimise aeg ei ole olulised; raja võib läbida ka mitmel erineval päeval.. Kõikide kontrollpunktide läbijate vahel loosime septembri lõpul meeneid. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles