Jäneda talupäevadel näeb ka sõjatehnikat

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talupäevad Jänedal.
Talupäevad Jänedal. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Järvamaa piiri lähedal asuv Jäneda võõrustab juulikuu viimasel nädalavahetusel Eestimaa talupidajaid ja põllumehi, et enne eesootavat koristusaega veidi ühiselt hinge tõmmata ja vanade tuttavatega kohtuda. Oodatud on ka linnarahvas, et veeta mõnusalt kaks üritusterohket suvepäeva. 

Jäneda talupäevade peakorraldaja Enno Must ütles, et talupäevad on Jänedal toimunud juba 26. aastat järjepanu. «Sellega oleme ühe pikema traditsiooniga, katkematult ja samas paigas toimuva suurürituse korraldajad. Aegade jooksul oleme teinud läbi muutusi oma kavas ja korraldanud erinevaid konkursse ning võistlusi, kuid sealjuures on jäänud muutumatuks sõpradega kokkusaamise tava,“ rääkis ta.

Eeloleval nädalavahetusel ehk siis 29. ja 30. juulil on Jäneda valmis vastu võtma külalisi, keda huvitab uusim põllumajandustehnika, aiataimed ja -kaubad või talutoodang. Tavaks on saanud ka tõuloomade näitused-konkursid. Kahel talupäeval tutvustavad Eesti tõuloomakasvatajate ühistu ja Eesti lihaveisekasvatajate selts Eestis kasvatatavaid veisetõuge ning tõulammaste aretusühistu esitleb lambatõuge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles