Festival loob muusikasilla Eesti ja Jaapani vahele

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

3.–6. augustini peetakse Eivere mõisas viiendat korda klaverifestivali.

Eivere klaverifestival on loodud eesmärgiga võimaldada järvamaalastel saada osa väljapaistvate klaverimängijate interpretatsioonikunstist ning arendada Eesti ja Jaapani vahelisi kultuurisuhteid. Muusikute fond PLMF, mis korraldab aastas ühtekokku nelja muusikafestivali, kahte suvekooli ning ligikaudu 200 kontserti, kingib festivali kontserdid Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva pidulikuks tähistamiseks.

Eivere klaverifestivali avakontsert on 3. augustil kell 19 Eivere mõisas, kus esimest korda lisaks klaverimuusikale kõlavad viiulihelid. Koos maailmas tunnustust leidnud eesti pianisti Irina Zahharenkovaga esineb viiuldaja Sayaka Kinoshiro Jaapanist. Mainitud duo salvestas oma esimese CD Jaapanis ja kontserdil kõlavad teosed sellelt plaadilt. Zahharenkova soolokontserdist saab publik osa 4. augustil kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles