Rabasaarele jõuab etendus põlisrahvast

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumbi rabasaarel ootavad teatrikülastajaid tribüünid.
Rumbi rabasaarel ootavad teatrikülastajaid tribüünid. Foto: Valmar Viisel

Tuhande aasta vältel on ses paigas elanud nutikad inimesed. Sealt on üle käinud 40 sõda ning sinna on tulnud inimesed abi otsima.

Enam kui 60 inimese osavõtul jõuab 5. augustil Piiumetsa rabas huvilisteni lugu põlisrahva elust. Etenduse «Vabaduse metsa vaikuses» idee autor ja mittetulundusühingu Metsateater esindaja Eha Metsallik ütles, et nad on kohalikul ajalool põhinevat lugu ette valmistanud ligi viis aastat ning ajaloolaste abil on saanud kokku lugu, mis kuues pildis kajastab metsarahva elu läbi tuhande aasta olulisemate verstapostide – muinasajast tsaariajani ja päevani, mil Eesti riik sai tekkida.

Etenduse kesksel kohal on taimetarga ehk nõia perekond, kellest ajaloosündmused üle rulluvad. «Olgu ajad millised tahes, kohalikul rahval tuleb ikka edasi elada. Etendusega väärtustame perekonda ja ürgema, kes selle rahva oma lasterikkusega on tänapäeva toonud,» lisas Metsallik. Samuti tuletavad nad meelde, et põlisrahva tõeline väärtus on nende kodu – looduskeskkond, kus on elatud aegade algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles