Paidesse lisandub tankla

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnainvesteeringute keskuse toel kerkib Paidesse biometaani tankla. Keskkonnainvesteeringute keskus andis teada, et Paide projekt läheb maksma 800 000 eurot ja nende toetus sellest on 280 000. Tankla peaks Tööstuse tänavale valmima 1. detsembriks 2020, selle rajab osaühing Paide Metaanitankla.

Kokku toetab keskkonnainvesteeringute keskus üle Eesti 12 biometaani tankimisvõimekusega tankla rajamist 2,23 miljoni euroga.

Keskkonnainvesteeringute keskuse energeetika juhtivkoordinaator Siim Umbleja selgitas, et tanklate rajamisega üle Eesti suureneb gaasi kui mootorikütuse kasutus, sest paralleelselt biometaaniga pakutakse rajatavates tanklates ka surugaasi. «Kui esialgu võib biokütuse pakkumine tanklates olla tagasihoidlik põhjusel, et seda Eestis veel ei toodeta, on prognoos positiivne. Kümne aastaga on võimalik tänu biometaani kasutuselevõtule vähendada fossiilse CO2 õhku paiskamist 16 000 tonni võrra,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles