Laupäeval saab Väätsal põhus hullata

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermajade festival
Kortermajade festival Foto: Andrus Kopliste/J

Laupäeval tulevad Väätsa kortermajade elanikud juba kolmandat aastat järjest õuele möllama ja mõõtu katsuma. Kuigi festival toimub kortermajade vahel, on oodatud osalema kõik, kellel mõni mõte teostamist ootab. Festivali põhiidee seisneb uskumuses, et iga inimene teab kõige paremini mis talle meeldib ning oskab seda kõige muhedamalt korraldada. 

«Festival on nii-öelda põlve otsas tehtud sündmus, mis toob kokku toredad inimesed ja on pidevas kulgemises. Elu näidanud, et ideed ja tegemised sünnivad jooksvalt, ükskõik kas nad on kavas ette nähtud või mitte», selgitas üks festivali korraldajatest Lauri Läänemets.
Festivalil on avatud mitmed kodukohvikud, rohkelt tegevusi leidub igas vanuses lastele, esinevad teater, lauljad ja muusikud, tutvuda saab kortermajade ajaloonäitusega, avatakse mängupõrgu. Veeatraktsioonide eest hoolitsevad Väätsa vabatahtlikud päästjad ning turvalisuse näiteid loob Päästeamet. Seekord valitakse kõige huvitavamate rõdudega kortermaja ning majade vahel tõmbab sae käima vigursaagija Janno Traks.
«Lastele garanteerime põhus ja heintes hullamise võimaluse, see atraktsioon täidab inimesed kõige siirama rõõmuga. Läbi aegade on tegemist populaarseima laste atraktsiooniga, kus melu kestab terve õhtu läbi ja ei vaibu isegi pimeduses. Eriti soovitame seda kõigile huvilistest linnalastele ja miks mitte ka täiskasvanutele,» soovitas Läänemets.
Ajakava on orienteeruv, mõnusas amplituudis kõikumine on juba sisse planeeritud, paljusid tegevusi ajakava ei kajasta.
 
Ajakava
9:00 Kalapüügi võistlus järvel
15:00 Andre Laine tantsulaagri etendus (1,5 h)
17:00 «Keera naabrile käru!»  ehk avarongkäik kärudega (lapsekäru, aiakäru jne). Algus Aia 1 maja nurgalt. Rongkäigu lõpus paneme kärud ühele joonele!
17:45 Rõduteater. Rõdule ronivad seekord uhiuued tegelased.
18:00 Keldrikohvikus laulud ja pillimäng
18:30 Vabatahtlikud pritsumehed leotavad liumäge
19:00 Majadevaheline võidukatsumine
20:00 Väätsa Rammumehe valimine
22:00 Külalisesineja ansambel Sigarillo
23:00 Öökino

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles