Roosna-Allikul saab ekselda maisilabürindis

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kaarti kujutav maisilabürint Roosna-Alliku külje all
Järvamaa kaarti kujutav maisilabürint Roosna-Alliku külje all Foto: Ermo Kõrts

Mai kolmandal nädalal külvati Roosna-Alliku valla maadel asuvale põllule maisi ning algus Järva maavalitsuse plaanile kinkida Eesti Vabariigile 100 aasta juubeliks maisi-Järvamaa oli tehtud. Nüüdseks on mais jahedate suveilmade kiuste lõpuks pikkust viskamas ning labürint ootab uudistajaid.

Põld kuulub Rebruk Farmile ja ettevõte selles, et maisipõllul kogu suve vältel rahvas ringi voorima hakkab, probleemi ei näe. Sügisest saagikorjamist see ei sega. «Üldiselt ei olnud maaomanikke väga keeruline nõusse saada. Üritasime leida Järvamaa keskpaigale kõige lähemal asuva põllu, mis oleks küllalt suur ja hästi ligipääsetav. Nii see maisi-Järvamaa siia sattus,» seletas maavanem Alo Aasma kevadel.

Ei juhtu ju tihti, et maakonnale saab umbes poole tunniga tiiru peale teha, maisipõllul orienteerudes on see täiesti tehtav. Maisi-Järvamaa avamine, mis esialgu oli plaanitud 15. juulile, lükkus mitu nädalat edasi.

"Me jookseme ilmataadi ja loodusega võidu. Tahaksime hirmsasti maisilabürindi ikka enne arvamusfestivali valmis saada, kas või päev varem," rääkis Aasma reedel "Aga kuna praegu on ta vööni, siis on suht nipa-napa seis ausalt öeldes. Järgmise nädala lõpus võiks tõde selguda. Ööd on soojad ja päevad natukenegi pilves, mis pidi tähendama, et mais võib nädalas visata kuni 40 sentimeetrit."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles