Juuni tööstustoodangu maht oli suurem kui aasta eest

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötleva tööstuse toodangu mahuindeks ja selle trend, jaanuar 2008 – juuni 2017
(2010 = 100)
Töötleva tööstuse toodangu mahuindeks ja selle trend, jaanuar 2008 – juuni 2017 (2010 = 100) Foto: Statistikaamet

Tööstusettevõtted tootsid 2017. aasta juunis 15% rohkem toodangut kui eelmise aasta juunis, teatab Statistikaamet. Toodang suurenes nii energeetikas ja mäetööstuses kui ka töötlevas tööstuses.

Mäetööstuse toodangu ligi kahekordse suurenemise võrreldes mullusega põhjustas erakordselt vähene põlevkivi tootmine eelmise aasta juunis.

Juunis toodeti töötlevas tööstuses 10% rohkem toodangut kui 2016. aasta samal kuul. Toodangu kasv oli laiapõhjaline – kaks kolmandikku tööstusharudest ületasid juunis eelmise aasta juuni mahtu. Mahu kasvu põhjustas eelkõige puittoodete, metalltoodete, toiduainete ja elektriseadmete tootmise suurenemine. Toodang suurenes ka mootorsõidukite, masinate ja seadmete ning ehitusmaterjalide tootmises. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete, mööbli ja tekstiili tootmises.

Välisturule müüdi käesoleva aasta juunis 66% kogu töötleva tööstuse toodangust. 2016. aasta juuniga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 3%, müük kodumaisele turule 17%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2017. aasta juunis tööstuses kokku 1% rohkem toodangut kui eelmisel kuul, töötlevas tööstuses aga 3% rohkem.

2016. aasta juuniga võrreldes toodeti elektrit 36% ja soojust 15% rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles