Paides sai alguse Herman Hesse aasta

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Järvamaa muuseumi 112 sünnipäeval laupäeval avati teemakohase näituse esitlemisega Hesse aasta Paides. 

Herman Hesse on Paide päritoluga maailmakuulus ajakirjanik. Tema isa Johannes Hesse oli baltisakslane, kes sündis Paides ja elas Eestis 11 aastat. Seetõttu sai Hermann sündides nii Saksamaa kui ka Venemaa kodakondsuse. Hesse sõnul oli tema isapoolsetel baltisaksa juurtel väga oluline osa tema enda identiteedi väljakujunemisel. Hesse tuntuimad teosed on "Stepihunt", "Siddhartha" ja "Klaaspärlimäng". Ta sai 1946. aastal Nobeli kirjandusauhinna.

Hessel on tänavu 140. sünniaastapäev. Selle auks tähistatakse Paides Herman Hesse aastat ning selle käigus toimuvad mitmed üritused. Arvamusfestivali ajal 11. ja 12. augustil toimuvad Paides rännakud "Herman Hesse esivanemate radadel". 11. augusti õhtul toimub Paide kohtumajas loominguõhtu, kus Hesset loeb näitleja Ain Lutsepp. Augusti teises pooles avatakse Wabalinna majas Hesse-teemaline näitus, mis jääb avatuks kuuks ajaks. 28. septembril toimub aga rahvusvaheline konverents Herman Hesse 140.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles