Mahajäetud mõisast mainekaks restoraniks

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjaka mõisa eestvedajad Ott Tomik (vasakul) ja Märt Metsallik on ennast Järvamaale ilusasti sisse seadnud ja siinse eluga rahul.
Põhjaka mõisa eestvedajad Ott Tomik (vasakul) ja Märt Metsallik on ennast Järvamaale ilusasti sisse seadnud ja siinse eluga rahul. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Järvamaal Mäo ja Mäeküla vahel Tallinna–Tartu maantee vahetus läheduses asub vana ja väärikas Põhjaka mõis, millest veel kümme aastat tagasi polnud enamik eestlasi midagi kuulnud. Praegu töötab mõisas aga restoran ja loodud on Põhjaka toodete sari.

«Kui mingi mõte või säde on, et tahaks, siis võiks seda ka teha, mitte jätta tegemata kartuses, et äkki linn jookseb minema,» ütles OÜ Põhjaka Mõis üks omanikest Ott Tomik.

«Mida rohkem on ärksaid inimesi, seda enam teised näevad, et ka maakonnas on elu, mitte ainult klassikaline ettekujutus sellest, kuidas bussipeatuses istuvad kaheliitriste õlledega mehed ja midagi ei tee. Maal on väga toredad ja palju siiramad inimesed,» lausus ettevõtte teine omanik Märt Metsallik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles