Tohib küttida neli karu

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnaamet lubab täna algaval karujahi hooajal küttida kuni 55 pruunkaru, mis on ühe isendi võrra vähem kui möödunud aastal. Pruunkaru on kaitsealune liik, mistõttu jaht on lubatud vaid karu tekitatud kahjustuste piirkonnas kahjude vältimiseks. Järvamaal tohib tänavu küttida neli karu.

Järva regiooni haldav keskkonnaameti jahinduse spetsialist Uno Treier rääkis, et Järvamaa jahindusnõukogu peab nelja karu kvooti väheseks. «Siinsed jahimehed leiavad, et karusid on rohkem, kui arvab keskkonnaagentuur,» lausus ta. «See probleem on tegelikult kogu Eestis, et jahimehed hindavad karude arvukust suuremaks kui keskkonnaagentuur.»

Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna juhtivspetsialisti Peep Männili ütlust mööda oli jahindusnõukogu ettepanek küttida kaksteist karu väga lühinägelik. Ka seitsme karu küttimine oleks tema hinnangul liiga palju, et hoida siinsete mesikäppade populatsiooni jätkusuutlikkust. Männili hinnangul võib Järvamaa metsades praegu ringi mütata ligi 70 karu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles