Käravete järvemuusika tuleb viimast korda

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käravete järvekontsert 2016
Käravete järvekontsert 2016 Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Sellel aastal toimub kümnes ja viimane selle nimeline Käravete Järvemuusika kontsert. "Kord iga pidu saab otsa, pillimehel otsa lõpeb ramm," laulab Käravete Järvemuusika korraldaja Arlet Palmiste vastuseks küsimusele, miks tänavune kontsert viimaseks jääb.

"See formaat on ennast ammendanud," selgitab Palmiste. "Selle kontserdi mõte oli selles, et on klaver ja laul, aga nüüd on kümme aastat klaverit mängitud ja lauldud ka. Ma tunnen, et midagi võiks muutuda ja sellisel kujul jääb see kontsert tõesti viimaseks."

Palmiste nendib, et publiku arvamust selle kohta, kas formaat on end ammendanud või mitte, ta ei tea. Mehele endale ei paku Järvemuusika korraldamine enam aga piisavalt pinget. "Peab tegema sellised asju, mis enda jaoks ka põnevad on," mõtiskleb Palmiste.

Küll aga plaanib mees uutel radadel jätkata. "Sel nädalalõpul toimub esimest korda Eesti joogimeistrite festival," vihjab Palmiste. "Me tahaks nüüd sellest ühe suure ürituse teha."

Palmiste sõnul peab igal üritusel olema oma aeg ja koht. Igal pool igat asja teha ei saa. "Käravete järveäärne on tore. Seal meil käis igal aastal 500-600 inimest. Sellisel kujul sinna platsi peale neid rohkem ei mahugi. Selles mõttes seda väga enam arendada või suuremaks ajada ei saagi," selgitab mees.

Küll aga lubab Palmiste, et viimane kontsert tuleb äge. Mees seletab, et on peaaegu järvekontserdi algusaegadest tahtnud Ivo Linnat esinema saada. "Ivo on iga kord raiunud, et tema puhkab sel ajal. Nüüd ma ütlesin talle, et Ivo, nüüd on vaja, midagi ei ole teha," naerab Palmiste. "Siis ta ütles et okei, teeme siis ära. Minu jaoks on see lahe lõpp sellele kontserdisarjale, et Ivo tuleb."

Viimane kontsert tuleb ka tavalisest pikem. Kui seni on järve ääres muusikat nauditud veidi üle tunni, siis tänavu on ka soojendusesineja, Meelis bänd. Pärast teda astuvad lavale Ivo Linna koos Pirjo Levandi ja Antti Kammistega. Kokku kestab kontsert umbes kaks ja pool tundi. Õhtu lõpetab ilutulestik. Kuueeurose pileti saab lunastada kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles