Üle 5000 inimese on ID-kaardi taotlemiseks kasutanud e-keskkonda

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Erik Prozes

Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) uues e-taotluskeskkonnas, mis on olnud avatud alates juuni keskpaigast, on praeguseks endale või oma lapsele ID-kaarti taotlenud 5143 Eesti kodanikku.

„Kliendid võtsid meie uue teenuse väga hästi vastu, sest taotluse saab esitada igas internetiühendusega paigas loetud minutitega“, sõnas PPA identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Eliisa Sau. „Internetikeskkonna kaudu taotluse esitamine on kiire ja mugav, kuna vorm on juba eeltäidetud. Uus rakendus on populaarne kõigi vanuserühmade esindajate seas – eakamaid inimesi säästab see teeninduse külastamisest, kui mõni noorem pereliige saab abistada taotluse esitamisel interneti teel.“

Kõige rohkem on taotlusi esitatud ID-kaardi hankimiseks kõige pisematele Eesti kodanikele. Nelja-aastastele ja noorematele lastele taotleti kokku 720 ID-kaarti. Täiskasvanute seas on kõige aktiivsemad e-taotluskeskkonda kasutama 25-39-aastased. Samas esitati e-keskkonnas 82 ID-kaardi taotlust väärikatele kodanikele, kel on vanust üle 85 aasta. Vanimateks kodanikeks, kes esitasid oma taotluse interneti teel, osutusid 97- ja 102-aastased prouad.

Suurem osa e-keskkonna taotlejaid, 3055 inimest, elab Harjumaal, 874 taotlust esitasid e-keskkonna kaudu Tartumaa elanikud.

Sau lisas, et ainsaks takistuseks võib aga osutuda nõuetele mittevastav foto. „Meieni on jõudnud fotod, kus nägu on liiga suurelt kaadris, pealagi on osaliselt ära lõigatud, näol on varjud või nägu ei ole otsevaates. Kindlasti tuleks enne taotluse esitamist tutvuda fotonõuetega ja teha korrektne foto, siis läheb taotluse menetlemine sujuvalt“, sõnas Eliisa Sau.

Dokumendi kättesaamiseks on kõige mugavam endale sobiv aeg eelnevalt broneerida PPA koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles