Naiskodukaitsjad avastavad ratastega Järvamaad

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa esindus Rakveres naiskodukaitse 86. aastapäeval.
Järvamaa esindus Rakveres naiskodukaitse 86. aastapäeval. Foto: Erakogu

Naiskodukaitse pühendab rattaretke organisatsiooni esimesele esinaisele Mari Raamotile, kelle sünniaastast möödub tänavu 145 aastat. Seekord väntavad naiskodukaitsjad ratastega Järva- ja Lääne-Virumaal. Algus on Türil Järva maleva staabi juures.

Igal aastal augusti alguses toimuval rattaretkel saavad naiskodukaitsjad panna end sportlikult proovile, koguda teadmisi kultuuri ja Naiskodukaitse ajaloo teemadel ning koguda häid emotsioone. 4.-6. augustini juba seitsmendat korda toimuval matkal on osalejaid 20 ja kohale tullakse üle Eesti: Alutaguselt, Pärnust, Tartust, Sakalast, Järvamaalt jm.

Teel astuvad  naiskodukaitsjad läbi ringhäälingumuuseumist ja kunstnik Resa Tiitsmaa nukutoast Türil, jalgrattamuuseumist Väätsal. Teekonna Vana-Veski puhkekeskusest Tammsaare muuseumini läbivad naiskodukaitsjad  mööda Jägala jõge hoopis kanuudega, et oleks väike vaheldus sadulas istumisele.  Laupäeva õhtul vaatavad kõik matkalised koos Tammsaare majamuuseumis Ugala teatrietendust "Kõrboja perenaine".  

Pühapäeval tehakse pikem peatus Albu mõisas ja retk lõppeb Jäneda mõisas, kus Mari Raamoti abikaasa Jaan töötas põllutöökooli juhatajana.

Naiskodukaitse on Kaitseliidu eriorganisatsioon, mis koondab enam kui 2000 naist üle kogu maa, olles seega suurim naisorganisatsioon Eestis. Organisatsioon pakub naistele enesearendust ning eneseteostust ja võimalust anda oma panus riigikaitsesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles