Kolm pilooti viisid kingituse lendama

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeva õhtutundidel jälgisid kümned paidelased, kuidas Vallitorni kõrvalt tõuseb õhku kingitus Eesti 100. juubelisünnipäevaks–rahvusvärvides kuumaõhupall. Tegemist oli ka sõiduki esimese ametliku lennuga.
Esmaspäeva õhtutundidel jälgisid kümned paidelased, kuidas Vallitorni kõrvalt tõuseb õhku kingitus Eesti 100. juubelisünnipäevaks–rahvusvärvides kuumaõhupall. Tegemist oli ka sõiduki esimese ametliku lennuga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide vallitorni kõrvalt tõusis esmaspäeva õhtul õhku Eesti 100 kirjaga sinimustvalge kuumaõhupall.

Oli sümboolne, et avalennu tegid kaasa kõik kolm Eesti kuumaõhupalli pilooti: Koigi vallas Nurmsis asuva lennundusklubi Keelutsoon juhataja Jaano Rässa, Sergei Usanov klubist Aerosport ja Kalev Tikk aeroklubist Airventures.

Praeguseks on lennuamet väljastanud kuumaõhupalliga ametlikuks lendamiseks kõik vajalikud dokumendid ja edaspidi on kõigil soovijail võimalik ainulaadselt kuumaõhupallilt vaadet nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles