Poisikesed hoiavad Lokuta aiapidajaid hirmu all

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi vallas Lokutal peavad inimesed aiamaid. Paraku pole neil võimalust valmivast saagist rõõmu tunda, kuna poisikeste kambad käivad aiamaadel vargil ja rüüstamas.

«Kolm ööd on käidud,» teatab kohalik elanik, kelle aiamaal on tühjaks varastatud kolm hernepeenart. Vähe sellest, et herned on läinud, varganäod on hernetaimi ka üles kiskunud ning jalgupidi üle peenarde jooksnud. «Kui on ilusad peenrad ja sealt üle minnakse ning taimed maha tõmmatakse, ajab ikka vihale küll,» põrutab aednik.

«Mis kätte saavad, selle võtavad. Kui nad midagi ilusti võtaks ja ära sööks, polekski väga hullu, aga nad tõmbavad ikka juurikatega üles,» kurdab varguse ohver. Oma nimega ei julge rüüstajate ohvriks langenu välja tulla, sest pelgab poisikeste kättemaksu. Ta kardab, et ka politsei sekkumine ei tooks olukorrale püsivat lahendust. «Nad võivad karistada saada, aga pärast seda lõhuvad aiamaa kätemaksuks puhta ära. Ma juba tean. Sellised on need tänapäeva väga head ja toredad lapsed,» arvab ohver kibeda muigega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles