Kopp on maas: Järva-Jaani kerkib vanatehnika muuseumide keskus

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuve Kärner tõdeb, et pole varem nii suure projekti eesotsas olnud ning kogemused tulevad katse ja eksituse meetodil. Siiski on mees optimistlik ja loodab, et ehitus sujub.
Tuve Kärner tõdeb, et pole varem nii suure projekti eesotsas olnud ning kogemused tulevad katse ja eksituse meetodil. Siiski on mees optimistlik ja loodab, et ehitus sujub. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«18 aastat oleme seda päeva oodanud,» õhkab Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga eestvedaja Tuve Kärner teisipäeval õnnelikult, sest vanatehnika muuseumide keskuse ehituseks löödi lõpuks kopp maasse.

Eelmise suve lõpus jagas Euroopa regionaalarengufond toetusi piirkondade konkurentsivõime tugevdamiseks. 0,9 miljoni euro suuruse toetuse sai ka Järva-Jaani tuletõrje selts oma projektiga «Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskus». Toetuse abil valmib Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskus ja atraktiivne restaureerimisboks koos unikaalse vanatehnika halliga, kus toimub külastajate silme all vanatehnika restaureerimine.

«Ehk hakkas Eesti riik arvama, et kui me 18 aastat oleme seda asja niisama teinud, siis nüüd võiks lõpuks toetada. Oleme vist suutnud ennast tõestada,» muigab Kärner. Koos omaosalusega läheb projekti elluviimine maksma 1,2 miljonit eurot. Kärner kinnitab, et väikesele MTÜle on see väga suur summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles